Три топ аромата за това лято


Gucci - The Alchemist's Garden A Midnight Stroll

Кой е казал, че летните аромати задължително трябва да са леки и въздушни? Този аромат от Gucii от серията Градината на алхимика ще ви въведе в тъмните територии на нощните часове. Луксозният парфюм е вдъхновен от черния ягуар - един елегантен хищник, съчетаващ красота и мистерия. Той е забъркан под вещото ръководство на парфюмерийното гуру Алберто Морилас и с намесата на главния дизайнер на италианската модна къща Алесандро Мишел. Ароматната вода се отличава с нотки на опушено масло от кадеево дърво и свеж дъх на кипарис. Самото шишенце също е произведение на изкуството и дизайна му е инспириран от първите парфюми, които са били разположени по дървените лавици на античните аптеки. 

Montblanc Signature

Toзи флорален ориенталски аромат има необикновена история. Вдъхновен е от историята на френската писателка Диан Дюкре, която е и негово лице. Тя е автор на няколко бестселъра в жанра историческа документалистика. Точно като нея, парфюма е предназначен за дами, чиито забележителен характер и силата на убежденията им оставят дълготрайно впечатление във всеки, който ги е срещнал. Signature е съчетание на клементина и божур, ванилия, магнолия, иланг-иланг и бял мускус.

Дизайнът на опалесцентния флакон отдава почит на иконичната мастилница, част от наследството на Montblanc.

Dior: Balade Sauvage

Ако някога посетите северната част на Сицилия, там ще откриете архипелага с Еолийските острови в Средиземно море. Те са известни с удивително красивата си природа и действащите вулкани. Морският бриз разнася въздух, който е изпълнен с леко пепелив оттенък от нагрятите вулканични камъни, диви цветя и каменни рози. Именно те са послужили за вдъхновението на Франсоа Демаши - главния парфюмерист на Dior при създаването на Balade Sauvage. Ароматът е съчетание между сочна смокиня, бергамот и портокалов цвят. Свеж, с лека нотка на сладост.