Перфектните слънчеви очила според формата на лицето


Лятото вече е в разгара си. Време е да помислим за слънчевите плажове, горещите летни нощи и къде и как ще прекараме почивката, която ни предстои.

А едва ли някой си е помислял да тръгне на почивка без един от най-важните си спътници – тяхно величество Слънчевите очила.

Днес те са важен аксесоар, с който ефектно допълваме външния си вид. Но не трябва да забравяме, че те имат и важно значение при защитата на очите от вредните слънчеви лъчи.

Днес с помощта на sunglasses-shop.bg ще ви разкажем как можете да изберете перфектните слънчеви очила според формата на лицето си. Така няма да ви се налага да обикаляте десетки магазини, за да откриете най-подходящите за вас слънчеви очила – те могат да бъдат само на един клик разстояние.

При избора на очила според формата на лицето с пълна сила важи правилото „Противоположностите се привличат“!

Правоъгълно лице

Ако имате лице, чиято форма наподобява правоъгълник или квадрат, добро решение за вас са слънчевите очила с овална форма. Така ще се постигне баланс между облата форма, която очилата ще придадат на контура на окото ви и острите черти, които може би притежавате.

Подходящи за правоъгълни лица: очила с големи рамки, очила с кръгли рамки, „Авиатори“.

Овално лице

При овалното лице правилото е противоположно – изберете очила с по-квадратна или правоъгълна форма. Овалната форма на лицето се счита за най-красива и балансирана, но никога не е излишно допълнително подчертаване на красивите ви очи!

Подходящи за овални лица: очила с гладки рамки, очила „Butterfly“, „Авиаторите“, котешко око.

Кръгло лице

Хората с кръгло лице неминуемо излъчват мекота и нежност. Доста често обаче се оказва, че самите те не харесват формата на лицето си. Ако сте едни от тях, бихме ви препоръчали да се доверите на слънчеви очила с правоъгълна форма или издължени встрани рамки. Така визуално ще промените формата на лицето си и ще издължите околоочната линия.

Подходящи за кръгли лица: заострени, правоъгълни и квадратни форми, котешко око, очила с тесни мостове, „Авиаторите“ и „Wayfarers“.

Лице със сърцевидна форма

Тази форма на лицето се характеризира с по-голямо чело и заострена брадичка. Тук целта при избора на слънчеви очила, е да се отнеме частично вниманието от челото. Избягвайте очила с дебели или разноцветни горни рамки. По-скоро подчертайте с такива зоната около скулите и долната част на лицето. Друга възможност е да изберете очила с изцяло тънка рамка.

Подходящи за лица с форма на сърце: заоблени или кръгли очила, малки рамки с тесен мост, „Авиаторите“, „Wayfarers“, очила без рамки, светли или неутрални цветове.

Триъгълно лице

Тази форма на лицето се характеризира с тясно чело и по-широка челюст. Целта при избора на слънчеви очила тук трябва да бъде визуално да разширите горната част на лицето. Изберете слънчеви очила с голяма рамка и широка горна част. Долната част не трябва да има квадратни или остри контури.

Подходящи за триъгълни лица: кръгли очила без ярки декорации, „Авиаторите“, котешко око, очила без рамки.