Перфектна кожа - тайната е в храната


Често мислим , че имаме проблеми с кожата заради силното слънце, заради хормони, от замърсения въздух или просто защото сме решили, че ни е генетично заложено и сме си такива. А не сте ли се замисляли, че продуктите, с които се храните, може би оказват сериозно влияние върху здравето на кожата ви.

Храната, която приемаме, е основното гориво на тялото и нейното качество и вид е пряко свързано със състоянието на кожата ни. Тя може да е суха, подпухнала, да се бели и да имате стрии точно заради храните, които приемате. Акнето и досадните пъпки също се влияят от нещата, с които се храните.

А когато не приемате правилната храна, именно състоянието на кожата е начинът, по който тялото ви показва, че има проблем. Има няколко начина, с които кожата се опитва да съобщи, че има проблем.

Ето кои са те:

Акне

Ако по кожата ви се появи неприятното и досадно акне, не бързайте със заключенията. Това е заради храните богати на йод, сладките и млечни продукти, който приемате. Те предизвикват ужасните големи пъпки, които доста трудно се прикриват с какъвто и да е грим. Намалете приема на тези храни и ги заменете с повече плодове , зеленчуци и вода, за да може кожата ви да се пребори с тях по естествен начин.

Суха кожа

Напълно възможно е кожата ви да е суха, защото не приемате достатъчно свежи плодове и вода. По този начин тя се дехидратира и става суха. Трябва да изготвите такова меню, което да доставя на тялото нужните му течности и витамини. Стремете се ежедневно да приемате много свежи плодове и зеленчуци и поне по 2 литра вода. Приема на алкохол също дехидратира кожата. Градусите изсушават кожата и разрушават колагена в нея, което я кара да изглежда изсъхнала и с не добър вид.

Стареене

Кожата неизбежно започва видимо да старее с годините, но можете да забавите този процес. Опитайте се да се храните колкото може по-бавно, за да може полезните хранителни вещества максимално да с усвоят от тялото ви. Когато дъвчете бързо не всички хранителни вещества се приемат от тялото и по този начин вие не ги предоставяте на организма по правилен начин. Също така с годините се откажете от всички възможни млечни продукти, защото те също състаряват кожата и според много дерматолози те са предназначени главно за деца, като оказват вредно влияние на кожата на възрастните.

Подпухване

Тайните на азиатките за хубава кожа Много азиатки изглеждат много по-млади, отколкото реалната си възраст. Някои смятат, че това се дължи на ген, подарък от природата, док... Прочети повече Доста често ви се случва да се събудите подпухнали и доста зле изглеждащи? Това е, защото не приемате достатъчно мазнини, за да освежавате лицето си. Започнете да приемате повече храни богати на мазнини като сьомга, авокадо и зехтин, но разбира се не прекалявайте. Също така пийте колкото може повече течности.

Стриите

Много неприятни и грозни линии, които се появяват заради разтягане или отпускане на кожата. За да бъдат заличени доста важна роля играе цинка, който обаче тялото не може да складира и заради това трябва да си го набавяме. Хранете се с повече месо, пълнозърнести храни и ядки, за да набавите нужните количества на организма си.