7 полезни свойства на мидите


Освен че са вкусни с какво са полезни?

1. Мидата – това е чист протеин. Мидите са много мазни, но тяхната мазнина е полезна, тъй като тя се състои само от полезни полунаситени мастни киселини. Тези киселини подобряват зрението и мозъчната функция

2. Мидите съдържат много микроелементи като цинк, манган, йод, кобалт и мед, много аминокиселини и витамини почти от всички групи. Мидите са чудесен антиоксидант. В мидите кобалта е десет пъти повече, отколкото в черния дроб от свинско, телешко или пилешко.

 

3. Почти всички учени са на едно мнение, че използването на това мекотело намалява риска от образуване на ракови клетки. Мидите – това е много добро средство за профилактика на артрит. Те  укрепват също и имунната система.

 4. Мидите са едни от най-добрите антиоксиданти, тъй като съдържат витамин Е, С и Е, както и биологично активни вещества. Мидите са полезни също като яйцата, тъй като съдържат изключително важни за човека аминокиселини.

5. Мидите имат добър вкус, висока хранителна стойност и са с високо ефективни лечебни свойства. Те подобряват обмяната на веществата, повишават жизнеността и подобрява имунитета. Мидите трябва да бъдат храна за тези, които се опасяват от болести на кръвта и тези, които живеят в райони с радиация.

6. Мидите съдържат много минерали. Мидите съдържат много макро и микроелементи, както и ензими, които помагат на храносмилането.

7. Мидите съдържат полезни полунаситени мастни киселини. Те съдържат също холестерол, но в нищожно количество. Мидите могат да бъдат приготвени по много начини: можете да ги направите на барбекю, можете да си приготвите салата, можете да направите супа а най-вече впечатляващи ястия! Без значение как са приготвени мидите винаги са изключително вкусни.