Гривна следи кислорода, съня, стреса и цикъла


„Хуауей“ създаде фитнес гривна с име Band 6, която може да измерва кислорода в кръвта, съобщи РИА Новости. Моделът е с FullView AMOLED екран, 24-часова функция за измерване на насищането с кислород SpO2 и 96 професионални режима на тренировка.

Huawei Band 6 става първата фитнес гривна на марката с FullView AMOLED екран, който заема 64 процента от предната повърхност на приспособлението. Диагоналът на сензорния екран е 1,47 инча с резолюция 194×368 и плътност на пикселите 282 ppi.

Корпусът на устройството е изработен от полимер, подсилен с фибростъкло и допълнен с метално покритие с лека текстура. Устройството е устойчиво на вода (5 ATM) и е снабдено с бутон за физическо натискане от дясната страна.

Хипоалергенната фитнес гривна се предлага в различни цветове. При производството й е използвана технологията на полимеризация с ултравиолетово лъчение.

Гривната може да работи 14 дни с непрекъснато наблюдение на сърдечната честота и съня. А магнитното бързо зареждане дава два дни живот на батерията при петминутно зареждане.

Huawei Band 6 има 11 професионални режима на тренировка, между които бягане на закрито и на открито, колоездене и скачане на въже, както и 85 адаптивни режима, между които фитнес, игри с топка и тренировки по танци. Гривната използва Huawei TruSport професионален алгоритъм за проследяване на упражнения, който определя способността на конкретен потребител да изпълнява различни упражнения. Опцията позволява на спортистите и любителите на фитнеса да получават препоръки директно по време на тренировка и да постигат целите си по-бързо.

Другата патентована технология TruSeenTM 4.0 на Huawei и новите интелигентни енергоспестяващи алгоритми са позволили на устройството да наблюдава насищането на кръвта с кислород SpO2 24/7. Когато индикаторът падне до опасни стойности, гривната подава сигнал, така че потребителят да може да предприеме необходимите мерки навреме. Huawei Band 6 непрекъснато и точно следи сърдечната честота, качеството на съня, нивото на стрес и менструалния цикъл и предупреждава потребителя, ако пулсът в покой стане твърде висок или твърде нисък.

И накрая, фитнес гривната е в състояние да контролира възпроизвеждането на музика и затвора на камерата на смартфона, което я прави незаменим спътник за ежедневните задачи.

Предварителната поръчка за Huawei Band 6 започва на 29 април, когато гривната ще се предлага на специална цена.