Американски милионер си поръча скелет на Т-Рекс


Служителите на германския музей на динозаврите, затворен поради пандемията, не скучаят: те изпълняват заповедта на американски милионер, който има къде да сложи скелета на тиранозавър, съобщи Дойче веле.

Експерти от баварския град Денкендорф сглобяват необичаен пъзел. В една от огромните зали на музея на динозаврите, намиращ се тук, на пода са разположени над триста кости на Тиранозавър рекс . Една четвърт от тях са истински вкаменелости на „царя на тиранозаврите“, останалите кости са отляти от специална пластмаса по модела на добре познати оригинали.

Баварският музей на динозаврите и неговите палеонтолози са добре познати по целия свят.

Ето защо американски колекционер, чието име се пази в тайна, както и сумата, която ще плати, възложи на музея да сглоби скелета на динозавъра, живял преди 60 милиона години, за неговата колекция.

Костите са изпратени от САЩ по море в контейнери и когато скелетът е напълно сглобен, те ще бъдат номерирани, скелетът ще бъде разглобен отново кост по кост и след това изпратен в Щатите.

Тиранозавърът ще бъде с дължина около 12 метра и височина 4 метра, съобщава агенция ДПА. Скелетът ще се поддържа от метална рамка. Все още не е известно дали тиранозавърът просто ще застане в спокойна поза и ще гледа в далечината или ще заеме бойна позиция, преди да атакува.

Американският милионер все още не е решил коя поза да избере.