10 умни идеи за малкия апартамент


Да живееш в малко пространство не означава непременно, че трябва да си налагаш ограничения. С правилните интериорни решения, жилището ще изглежда много по-просторно и по-уютно.

Ето 10 страхотни идеи за малкия апартамент, които не само ще го направят по-красив, но ще освободят помещението и ще ви излязат евтино.

"Плаващо" бюро

Можете сами да си изработите това просто, но страхотно "плаващо" бюро само с няколко дъски. Това модерно и достъпно решение ще ви позволи да освободите малко пространство.

Етажерка на ъгъла

Използвайте максимално ъгловото пространство в стаята. Можете да поставите ъглови стелажи - така ще имате допълнително място за съхранение на вашите неща.

Използвайте мястото под леглото

Колкото и голям да е домът ви, мястото никога няма да ви е достатъчно. Организирайте пространството с вариант за съхранение на вещи под леглото. Има готови варианти, но с повече търпение можете да си направите и сами.

Екстравагантна маса за хранене

Нямате място за маса в трапезарията? Можете да поставите конзолна маса зад дивана в хола. Тя може да се използва както за хранене, така и за работа.

Разделете пространството

Можете да използвате завеса, която да раздели на две стаи по-голямото пространство на хола ви. Това често се прави в страни като Швеция и Холандия, където жилищата са по-малки, а мястото е кът.

Етажерка над вратата

Това е добро решение за усвояване на всяко пространство. На тази етажерка можете да държите вещи, които не използвате толкова често.

Стена - библиотека

Рафтове за книги от пода до тавана могат да превърнат стената в истинска мечтана библиотека. Там можете да наредите и всякакви други сувенири и предмети, които бихте искали да покажете на гостите, които поканите у дома.

Използвайте мястото зад вратата

Органайзерът за обувки е идеален за съхранение на малки предмети, които могат да се загубят в чекмеджета или големи контейнери. Освен това цената му е символична.

Нощно шкафче във въздуха

Вместо да слагате нощно шкафче, което да отнема от пространството в спалнята ви, опитайте да поставите рафт, прикрепен за стената. Така ще имате място за най-необходимото до леглото - телефон, часовник, чаша с вода и хубава книга.

Щендер зад вратата

Това е перфектното решение, което да замени стола, на който обикновено оставяме дрехите си. Освен това изглежда доста по-добре.