Защемятващи аромати в новите императорски парфюми на Bvulgari


Италианската луксозна компания Bvulgari лансира ново парфюмно трио, което ще ви зашемети не само с ароматите си, но и със своите цени.

За инспирация на колекцията е послужила византийската императрица Теодора, която е била съпруга на Юстиниан I. Bvulgari са изработили и платинена огърлица, обсипана с рубини, редки сапфири и смарагди в чест на Теодора, която била известна със своята красота, но и с таланта си да завладява и да завзема.

Но, да се върнем към парфюмите, които "живеят" в уникални шишенца с формата на амфора и златна инкрустация. Серията носи името Le Gemme perfumes и е вдъхновена от цветните бижута, носени от императрицата.

В синьото сапфирено шишенце е Nylaia - аромат с дъх на ориенталски цветя - син ирис, жасмин и бял мускус. Той стои "топло" върху кожата и създава ароматен ореол на чувственост и аристокрация.

Veridia пък е инспирирана от византийските градини и комбинира земни нотки с ванилия и пачули. Ароматът е свеж и магнетичен точно като зеления смарагдов цвят на бутилката.

Rubinia носи дълбок и страстен аромат, който включва сандалово дърво и високи нотки на мандарина и зрънца тонка. Той е олицетворение на страстната любов и е елексир за чувствени нощи.

100 мл. от тези парфюми струват около 500 лева.