Взривът в Бейрут унищожил ателиетата на дизайнера Зухаир Мурад


Известният дизайнер Зухаир Мурад остана без своето модно ателие. То е било напълно унищожено при големия взрив в Бейрут миналия месец, при който загинаха над 150 души.

Всички служители на модната къща обаче са се отървали по чудо, напускайки сградата само минути преди експлозията. Сградата, в която се помещават ателиетата и бутика на Мурад се намират съвсем близо до пристанището.

"Видяхме огън на пристанището, но нямахме идея какво предстои. Помислихме, че е пожар, който ще бъде бързо загасен. Тръгнахме си по-рано заради ограниченията от коронавируса. Само минути по-късно последваха две експлозии", разказа ливанския дизайнер.

Освен, че сградата му е разрушена, Зухаир Мурад е загубил около 80% от архива си и новите си колекции както висша мода, така и конфекцията. Съвсем малка част от работата му е съхранена в ателието му в Париж.

Ливанският дизайнер е един от големите любимци на звездите и е обличал не една или две световни красавици за изявите им на червения килим. Мурад прави изключително впечатляващи модели, известен е също така и със сватбените си рокли.

Роклите на бейрутското модно гуру съчетават ефирността с арабска пищност и женственост.