Масажът със змии стимулират нервните клетки и ни правят по-щастливи


Когато се чувстваме изморени, няма по-хубаво нещо от ден, прекаран в някой спа център - ароматни бани, сауна и масажи. Идеята е да релаксираме максимално духа и тялото си. Но, дали последната мода в индустрията няма по-скоро да предизвика у нас обратния ефект? Зависи от гледната точка...

Масажът със змии се превърна в истински хит

"Удоволствието" се предлага в спа център в Ню Йорк. Лягаш, а върху тялото ти поставят няколко големи змии, които започват да се увиват и да масажират мускулатурата.

Серпентеса (виж видето по-надолу), която контролира влечугите се занимава с подобна дейност от 15 години. Използва задължително неотровни змии, като предпочита те са боа. По думите й този специфичен масаж стимулира нервните клетки, които изпускат хормоните на щастието и любовта. Освен това помага за намаляване на стреса и не на последно място - носи чувствено удоволствие.

Целебните качества на змиите били познати на много култури в древността

Гръцкият бог на изцелението Асклепий се прекланял пред тези същества заради способността им да се "самообновяват", сменяйки кожата си. Той е изобразяван като брадат мъж, в разцвета на силите си, държейки в ръката си жезъл, около който има обвита змия.

Именно от там произлиза и символът на медицината, който виждаме редовно по табелите на аптеките - чаша с увити около нея една или две змии.