Кралицата и Камила елегантни на откриването на Парламента


Жените от британското кралско семейство станаха основен поддръжник на Елизабет II след смъртта на херцога на Единбург. Херцогинята на Корнуол, Камила, Кейт Мидълтън, Херцогинята на Уесекс, София и дъщеря ú принцеса Ан създадоха ротационен принцип на посещения на кралицата, след като нейния партньор в живота я напусна. Камила е най-видимото лице до кралицата от всички тях, след като я придружи вчера на толкова важно събитие като откриването на парламента, на което присъства и през 2019 г., последният път, когато то се проведе преди пандемията, съобщава списание „Венити Феър“.

Една от много добрите практики, които Камила използва, е да носи царствени бижута от предците на Елизабет II на важни събития като това.

По този повод херцогинята избра елегантна простота и се отказа от величествената диадема Гревил, за да носи дискретна брошка, известна като „Скалния кристал“. И двете бижута са принадлежали на кралицата майка - тиарата, създадена от Бушерон през 1920 г. и подредена от Картие през 1953 г., е една от любимите й, но брошката, която Паркър носеше, за да подкрепи свекърва си, е много специална: изработена от диаманти в платина, а вътрешността е направена от кристал. Решение, което не е взето на случаен принцип, а така че бижуто да възприеме цвета на дрехата, избран от ползвателя. Истински клас на елегантност!

Любимите диадеми и корони на Камила включват и Дурбар Делхи, която е принадлежала на кралица Мери и която Елизабет никога не е носила публично. По този повод кралските особи оставиха диадемите в двореца, за да украсят главите си с шапки, може би, предвид ситуацията с пандемията и скорошното погребение на принц Филип. Камила, вярна на стила, беше избрала елегантна и изискана в бял сатен, който пасваше на нейната рокля.

Херцогинята на Корнуол беше образът на изтънченост със сатенено миди палто, което покриваше рокля от същия плат в бяло. Горната дреха има щампа от големи ромбове на нивото на гърдите, която нарушава монотонността на стила. Тоалетът на Камила беше завършен с елегантни двуцветни обувки, ръкавици и чанта, отговарящи на останалата част от облеклото. В допълнение перлени обеци и сатенена маска я превърнаха в най-елегантната дама. Детайлът на брошката беше дискретен и идеален за случая, в който и тя, и Елизабет II запазиха сдържаност, изчистени бижута и спокойни тонове.