Козметичната линия на Риана я изстреля в Топ 3 на най-богатите певци


Риана направи дебютната си поява в The Sunday Times Rich List с оценявано на 468 милиона паунда богатство.

Поп звездата, която сега живее в Лондон, изпревари Елтън Джон и Мик Джагър, и е на третото място в списъка на най-богатите музиканти на Великобритания.

Андрю Лойд Уебър и Пол Маккартни са заедно на първо място в списъка с богатство от 800 милиона паунда всеки.

Доходите на Риана до голяма степен се дължат на козметичната марка Fenty Beauty.

Тя притежава 15% от компанията на стойност 351 млн. паунда.

"Много малко хора знаеха, че тя живееше във Великобритания до миналото лято. Сега тя е в добри позиции да стане първата музикантка, достигнала статут на милиардер във Великобритания", заяви пред Би Би Си Робърт Уотс, който съставя годишния списък на „Сънди Таймс“.

Риана, която навърши 32 години през февруари, е младежко изключение сред най-богатите музиканти във Великобритания, славата на повечето от които изгря през 60-те и 70-те години.

Сред топ 40 с най-висока печалба само Ед Шийрън и Адел са по-млади, „струващи“ съответно 200 милиона и 150 милиона паунда. По-надолу в списъка се нареждат имена от новото поколение поп звезди, като Дуа Липа, на 24 години и Джордж Езра, на 26 години, всеки от които каза, че струва 16 милиона паунда.

Уотс казва, че присъствието на Риана е показателно за "сеизмична промяна" в основния списък на богатите, който от 1989 г. идентифицира 1000-те най-богати личности или семейства, живеещи във Великобритания.

„Времето, в което той е бил доминиран от наследствено богатство, поземлена собственост и предимно бели, на средна възраст и възрастни мъже, изтече“, казва Уотс. „Например, наблюдаваме голям ръст в броя на азиатските предприемачи и в броя на самоизградили се хора. Риана е, според мен, много добър пример за човек, който идва от доста тежко детство в Барбадос и който има глад и решителност да работи, работи работа ... което, според мен, е една от песните й, нали?" (Work, work, work).

Въпреки че Риана направи името си ot музиката, тя не е издавала албум от 2016 В  насам. место това се концентрира върху модната си империя, козметичната линия и серията от бельо.

Fenty Beauty стартира през септември 2017 г. и благодарение на 82 милиона последователи на Рири в Instagram, тя постигна огромен успех. Днес компанията е оценена на 3 млрд. долара.

Риана също има линия за бельо - Savage X Fenty и продължава да получава авторски възнаграждения от хитови песни като SOS, Umbrella и Only Girl In The World.