Как трябва да се гримират блондинките?


За жените със светли кози изборът на козметиката трябва да се подчинява на строги правила. Общият тон на грима ще зависи от цвета на косата. Различен ще бъде макиажът и при ненатуралните блондинки, защото цветът на тяхна кожа се различава от кожата на натуралните блондинки.

Блондинките със зелени очи

Моливът за очната линия и за веждите трябва да бъде кафяв. За грима е задължително да се избягват хладните оттенъци, най-подходящи са кафявият, сиво-кафявият, златистият, прасковеният и тъмно-зелените цветове.

Блондинките със сини очи

На тях идеално им стои сивият, синият и виолетовият цвят. Важно е съчетанието с косата. За блондинките с меден оттенък на косите подхождат сребристите, сини и светлосини сенки. Тушът трябва да е със син или кафя цвят. В зависимост от цвета кожи се подбира пудрата. За класическите блондинки със светла, понякога и бедна кожа, пудрата трябва да бъде розово-телесен или с розов-светъл оттенък. За червилото се използва светло-розов или розово-коларов оттенък.

За блондинките с рус и тъмно-рус оттенък на косите има отделна цветовата гама. Сенките могат да бъдат с небесно син цвят, а пудрата – розово-телесен или смесен прасковен и бял цвят. Желателно е да се използва светла пудра със следните оттенъци: розово-златист и светло-розов, а за вечерния грим – корал цвят. Притежателката на пепеляв оттенък на косите със сини очи трябва да използва по-топлите оттенъци. Пудрата трябва да бъде с розово-телесен цвят с преобладаващ телесен елемент. Сенките да бъдат със синкави или небесно-сини тонове. Освен това светлата кожа и пепеляви коси отлично се съчетават със светло-шоколадовите и бронзовите оттенъци. Най-подходящата пудра за този тип е с прасковен, коралов и розов оттенък.

Блондинките кафяви очи

На тях идеално ще им подхождат всички оттенъци на бронзовия, златистия и кафявия цвят. Обикновено кафявите очи се срещат при блондинките с пепеляв оттенък на косите. Именно поради това те нямат много варианти за козметика. Аристократичен вид на този тип блондинки ще придадат бронзовивкавата и жълто-розовата пудра на лицето. Що се отнася до сенките, желателно е да бъдат със син, сив и бронзов оттенък, а също с кафяви тонове.

Макиажът за блондинки със сиви очи

За тях препоръките са както при дамите със сини очи. Ако жената е с пшеничен цвят на косата, ще й пасне розово-телесна или светло-розова пудра, като и сини, светло сини и сребристи сенки. Тези оттенъци създават нещо като воал около очите и смекчават макиажа. Подходящото червило е с коралови или розови оттенъци, което зависи от типа кожа.

За блондинките с рус оттенък на косите и сиви очи подходяща ще е следната комбинация на козметиката: розово-телесна пудра, синкави сенки, син туш, тъмно сива очна линия или подчертаване на веждите.

Притежателките на пепелявите коси не трябва да имат бледен макиаж. Те може да използват жълтеникави и бронзови оттенъци. Тонът на пудрата може да бъде жълто-розов или светло-розов. Тушът и моливът трябва да са кафяви. Този вид макиаж ще придаде на блондинките със сиви очи спретнат вид.