Как да си направим домашно ягодово мляко


Лятото е сезона на ягодите, когато можем да си ги хапваме до насита, при това на доста изгодна цена. Понякога обаче имаме нужда да си разнообразим вкусовете, затова ви предлагаме бърза рецепта за домашно ягодово мляко. То е далеч по-полезно от това, което може да си купите от магазина, защото обикновено в купешките версии на тази напитка се слага нишесте и твърде много захар, от която не се нуждаете.

Ягодовото мляко е полезно заради калция и може да бъде чудесна разхлаждаща напитка за жегите или пък за закуска. Освен това е идеален вариант да накарате децата си да пият мляко, защото както знаем някои не харесват натуралния му вкус. Но, трудно ще устоят на розовия му цвят.

Съставките са само няколко - трябват ви ягоди, студено прясно мляко, малко вода и ако желаете захар, сироп от агаве или друг подсладител по ваш вкус. Просто трябва да пюрирате плодовете, като най-лесно това ще стане в блендер или кухненски робот. Добавете към тях няколко лъжици вода, за да стане сместа по-гладка. Ако ще подслаждате млякото е хубаво да сложите захарта точно в този момент, за да се разтвори.

След като ягодите станат на пюре е време да добавите млякото и отново да блендирате. Ако ви е много топло може да сложите няколко кубчета лед за още по-голяма свежест.

За онези, които предпочитат киселото мляко вместо прясно лесно могат да го сменят в рецептата. Резултатът също е чудесен.