Деми Ловато разказа за битката с наркотиците


Деми Ловато със свръхдоза: Истинската й история и битката с демоните

Докато повечето знаменитости са склонни да крият борбата си с наркотиците и битките си с депресията, Деми Ловато не само признава проблемите си, но и ги споделя със света.

Ловато е като отворена книга, откакто съобщи през 2010 г., че се лекува в център за рехабилитация, за да се справи с нарушения в храненето, личностната си самооценка и други проблеми. През трънливия си път от звезда на „Дисни“ до поп-икона, през следващите осем години тя се превърна в модел за поведение и добросъвестна звезда, издавайки мултиплатинени сингъли и албуми със шеговито или сериозно съдържание за личните й битки с наркотиците и алкохола.

"Откривайки се и споделяйки тези неща около себе си, тя даде пример на много хора - млади или възрастни нейни почитатели - да могат да направят същото", коментира Джейсън Липшуц, главен редактор на „Билборд“.

Агентът на Ловато излезе със заявление вчера, че 25-годишната звезда е в съзнание и се възстановява с помощта на семейството си, след като бе съобщено, че е настанена в болница със свръхдоза. Това се случва месец, след като тя пусна нова песен, в която пее: „Вече не съм трезва“. След шест години въздържание, тя отново посегна към забранения плод.

Ловато никога не се е притеснявала да излага живота и битките си през годините на показ - от нейната бисексуална натура до мъките й като дете, страдащо от депресия. Тя сподели, че е вземала кокаин преди интервюта и е пиела алкохол сутрин в бутилка от сода, за да се прикрие. Тази искреност й помогна да стане пример за младите жени и мъже, които са изправени пред собствените си проблеми.

В документален филм на Ютюб Деми Ловато споделя, че неин идол е Ейми Уайнхаус, чиято седемгодишнина от смъртта беше отбелязана в понеделник.

"Исках да бъда толкова слаба като нея", казва Ловато във филма, излъчен миналата година. "Исках да пея като нея. Исках да бъда точно като нея“.

Проблемите й с храната и мислите за самоубийство започват още преди голямото й появяване в телевизионното шоу "Барни и приятели", когато е на 10 години.

"Усетих, че натискът се увеличава, когато славата започна да се промъква в живота ми", казва тя в документалния филм. За първи път опитва кокаин на 17-годишна възраст. "Баща ми беше наркоман и алкохолик и предполагам, че винаги съм търсила това, което той е намирал в наркотиците и алкохола и което е запълвало празнотата му. Живеех на бързи обороти и щях да умра млада", каза тя през 2016 г. "Не мислех, че ще стигна до 21."

Актрисата Лили Рейнхарт, която се появява в сериала "Редърдейл", каза, че Ловато се е издигнала още повече в нейните очи.

"Когато бях на 14 години, тя беше мой идол с това, че говореше толкова открито за психичните си проблеми. И сега продължава да вдъхновява хиляди млади мъже и жени с посланията си ", сподели 21-годишната звезда.

В момента текат акции за подкрепа на певицата „PrayForDemi“ и „StayStrongDemi“ в социалните медии и всички - от Бруно Марс до Ариана Гранде и от Елън Дедженерис до Джъстин Тимбърлейк се молят за нейното възстановяване.

Документалният филм, озаглавен "Simply Complicated", представя искрената й, истинска история. Но феновете й все пак се надяват, че тя ще достигне до момента в живота си, в който ще може да живее с демоните си, дори ако опитомяването им се окаже болезнена борба.