Били Портър - мъжът, чиито рокли сложиха в малкия си джоб дамите


Ако следите отблизо светския живот зад Океана, едва ли не сте забелязали неговото осезаемо присъствие на червения килим. Защото той е всичко друго, но не и незабележим. Особено предвид факта, че вместо с фрак и костюм, той дефилира с особено пищни рокли.

Това е актьора Били Портър, известно лице от Бродуей. На тазгодишните награди "Оскар" той се появи с тоалет на дизайнера Кристиан Сириано, който беше необичайна смесица между фрак и рокля.

Няколко месеца по-късно последва още по-фрапираща поява - на Мет Гала в Ню Йорк, където Били бе облечен като Бога Слънце, носен от дузина полуголи мъже.

Игра на мъжественост и женственост

Били Портър безспорно е представител на новото поколение звезди, което не крие своята различна сексуалност, дори напротив - обича да парадира с нея. И тоалетите му са просто още един начин, по който да изрази себе си.

Актьорът е открит хомосексуалист и дори е омъжен oт няколко години за бизнесмена Адам Смит. "Когато си чернокож и си гей, мъжествеността ти е под въпрос. Справих се с много хомофобия заради избора си на облекло", споделя Портър.

Повратната точка за стила на Били се оказва участието му в пиесата "Kinky Boots", за която той печели награда "Тони". Това променя мирогледа му, защото когато обул за пръв път токчета на сцената, той споделя, че се почувствал по-сигурен от всякога. И това "освободило духа от бутилката".

Самият Били Портър не крие, че обича да съчетава в дрехите си както женското, така и мъжкото. "Аз не съм травестит, нито драг куин. Аз съм просто един мъж в рокля. Харесва ми да миксирам стиловете и това е всичко, което мога да кажа. Повече обяснения не дължа на никого", категоричен е актьора.

Макар и критикуван от мнозина, стилът на Били Портърт определено е сензационен и кара хората да се обръщат след него...