Амазон с високотехнологичен фризьорски салон в Лондон


Американският технологичен гигант Амазон обяви, че ще отвори огромен фризьорски салон на два етажа в лондонския „Spitalfields“.

Компанията заяви, че клиентите ще използват технология на Амазон за пробни цветове на косата, като развлечения ще бъдат осигурени от нейните таблети Fire в салона на „Brushfield Street“.

Прическите и стилизирането ще бъдат осигурени от собственичката на салон в Лондон Елена Лавани, която управлява независимата „Neville Hair & Beauty“.

Салонът, който ще бъде единственият фризьорски салон на Амазон в света, първоначално ще бъде отворен само за служители на Амазон, преди да отвори за широката общественост през следващите седмици.

„Проектирахме този салон, за да могат клиентите да изпитат едни от най-добрите технологии, продукти за грижа за косата и стилисти в бранша“,

каза Джон Бумфри, мениджър на Амазон за Великобритания. „Искаме това уникално място да ни приближи една крачка по-близо до клиентите и да бъде място, където можем да си сътрудничим с индустрията и да тестваме нови технологии.“

„Радвам се, че съм част от този проект - салонът съчетава класически фризьорски услуги с технология, за да достави напълно уникално изживяване за клиентите“, каза Елена Лавани. „Нашият творчески екип от стилисти, чийто усет към косата е толкова присъщ, колкото и любовта към технологиите, ще постави клиента в основата на всичко. Чувствам се горда да използвам нашия 40-годишен опит в индустрията, за да помогна за развитието на този салон."