Стопаните на кучета са по-щастливи от тези на котки


Ако искате да се чувствате уютно в дома си и винаги да има кой да ви посрещне, когато се прибирате, вземете си домашен любимец. Това е един от най-често срещаните съвети за повече радост вкъщи. Какво да изберете обаче - куче или котка?

Какво казват специалистите - вижте!

Наскоро японски учени доказаха, че макар да разпознават имената си, котките рядко се отзовават на повика на стопаните си. На тях просто не им пука, коментираха специалистите. Възможно е именно поради тази причина повече собственици на кучета да се определят като по-щастливи в сравнение с хората, които гледат котки у дома, пише сп. "Пийпъл".

Като "много щастливи" се определят 36% от собствениците на кучета, докато при стопаните на котки този процент е едва 18 на 100, сочи проучване на специалисти от университета в Чикаго.

Допитването сочи още, че е по-вероятно "родителите" на кучета да са семейни и да притежават собствен дом - фактори, които също допринасят хората да се чувстват доволни от живота.

Авторите на проучването са установили също, че по-голям процент собственици на кучета съобщават, че имат по-близка връзка с питомеца си, възприемат го като член на семейството и намират утеха в "косматото му присъствие".

Независимо дали стопаните на кучета и котки ще се съгласят с резултатите от допитването, неоспорим факт е, че домашните любимци правят живота по-хубав, а дома ни - по-уютен.