Сухите цветя блокират жизнените сили


Всяко нещо в дома, и най-незначителното на пръв поглед, е от значение според науката Фън Шуй. Хубаво е в дома винаги да има свежи цветя. Според древното китайско изкуство цветята са най-преките носители на жизнената енергия "ци". Затова хората интуитивно поставят в стаите си вази, саксии, сандъчета и всевъзможни зеленини.

Рязан цвят: Букетите от свежи цветя - лалета, люляк, хризантеми - са важен момент от позитивното излъчване на едно жилище. Увяхналите обаче трябва веднага да се изхвърлят - те носят разрушение, болести, смърт и не привличат позитивна енергия.

Като подбираме цветята, съзнателно привличаме желаното въздействие. Например слънчогледите са проводници на силна слънчева енергия и са в състояние да заредят с нея всяко помещение. Букет от нежни незабравки или теменужки напротив - действат леко и успокояващо. Те са прескрасни за спалнята.

Изкуствени цветя: Могат само частично да заменят свежите. Трябва да изглеждат максимално натурално и да са направени от качествени материали. Пластмасовите не са за препоръчване.

А сухите се считат за цветни мумии - те носят мъртва енергия. Колкото и да харесвате аранжировки от сухи цветя, най-добре е изобщо да не ги поставяте във вашия дома си, съветват експертите по Фън Шуй.

 

Саксийни растения: Те са най-добрите транслатори на "ци". Когато се грижите за тях, те са силни и здрави и ви даряват с енергията си. Цъфтящите излъчват повече "ци" от останалите. Растения с меки, кръгли или широки листа най-добре акумурилат енергия и я задържат дълго време.

Видовете с остри и продълговати листа са добри за работни кабинети. Те са като "стражи" за неканени гости, т. е. лоши енергии. Сандъчета с цветя поставени под прозорците спират негативната енергия и не й позволяват да влиза в дома.

Избирайте онези растения, които ви въздействат най-приятно. Към позитивните видове спадат: стайната липа, семейното щастие, марантата, кръглолистите фикуси, еврейското дърво, стайният кестен, всички висящи с пищно падащи зелени стъбла, цъфтящите растения, бегониите, амарилиса и др.