Хитри трикове за почистване на дома с лакочистител


Лакочистителят - нещо, което всяка жена има у дома. Освен да си сваляме лака от ноктите обаче, може да използваме този продукт и за други неща - той се оказва незаменим помощник и за някои домакински цели.

Какво друго може да чистим с лакочистител?

Например клавиатурата на компютъра. Разредете го с малко вода и напоете с течноста клечка за уши. Ще се учудите колко лесно ще почистите между клавишите, а освен това ще бъдат дезинфекцирани.

Имате неприятни следи от гумени подметки върху паркета или ламината? Сложете няколко капки лакочистител върху памучно тампонче и внимателно изтъркайте.

Също така с него лесно ще почистите петна от чай или кафе върху тъкани - напоете малко парцалче с почиствата течност и леко започнете да отстранявате петната. Внимавайте ако тъканите са цветни, защото лакочистителя може да избели цвета им.

След ремонт винаги по стъклата остават досадни следи от боя. Лакочистителят идва на помощ и тук - само с няколко търкания и прозорците ще блесна. С него бързо ще почистите и петната от сапун в банята.

С лакочистител много лесно може да дезинфекцирате и вашите козметични инстурменти като ножички, метални пили и самобръсначки.