Пет лесни идеи за украса на дома за Хелоуин


За да украсите къщата си за Хелоуин е може би едно от най-лесните неща. Може да го направите със собствените си ръце и с неща, повечето от които имате в къщи или пък лесно може да се сдобиете с тях.

Светещите декоративни елементи не само ще украсят къщата за Хелоуин, но и ще придадат ютна есенна атмосфера.

Фенер от тиква

Основният символ на Хелоуин е тиквата. Опитайте със собствените си ръце, за да създадете един голям свещник от истинска тиква. В този сезон може да си купите тиква от всякъде - както от някой голям магазин, така и на пазара за плодове и зеленчуци.След като измиете добре тиквата, отрежете горната част. Вземете маркер и нарисувайте очи и уста, като на тези места изрежете дупки. Почистете сърцевината и накрая сложете вътре свещ.

Сложете свещи навсякъде

На Хелоуин винаги трябва да има атмосфера на мистерия и какво по-подходящо за това от светлините на много свещи. Всяка малка или по-голяма стъклена чаша може да се превърне в идеален свещник.

Декорирайте красив есенен букет

Обикновените жълъди, шишарки и есенни листа в различни цветове могат да бъдат отлични материали за целта. Може да си направите и венец, който да сложите на вратата, а към него да прикрепити различни дребни плодове като шипки например. Просто развинтете фантазията си. И не забравяйте, че цветовете на есента са жълто, червено, оранжево, кафяво. Разпръснете из къщата си малки тикви, които са различни по размер и украска.

Ароматен свещник от портокал

Това неизменно ще ви навее мисълта за домашен уют, защото всички по нашите георграфски ширини свързваме портокалите и техния аромат със зимата.

В кората на плодовете излейте разтопен восък, като в средата сложите къс фитил и готово - вече имате свещ. Може да я декорирате като забодете стръчкета карамфил.

Гирлянд от изсушени цитруси

Прекрасният аромат на портокал, лимон и грейпфрут със сигурност ще ви заради с празнично настроение. Всичко, което е необходимо, е да изрежете цитрусите в кръгчета, да ги изсушите и след това да ги завържете с нещо. Можете да окачите този есенен гирлянд в кухнята или в дневната. И можете да го използвате не само на Хелоуин.