Вашата ограда е вашата крепост


Съвсем скоро ще трябва да върнем градината и дворът към живот и ще прекарваме все повече време навън. Затова още отсега може да започнем да мислим за обновяването, как да го освежим и да внесем нов елемент. Един от начините е да украсим иначе скучната ограда.

Ето и няколко идеи.

1. Скоч лента

Великолепни големи рози, украсяващи безличната ограда с обикновено цветно тиксо ще направят визията уникална.

2. Дупки

Старата дървена ограда може да бъде украсена с малки дупки, които можете да направите с бормашина. Слънчевата светлина, проникваща през дупките, ще запълни градината с магически проблясъци.

3. Растения

Пълзящите растения могат да се използват не само за озеленяване на двора, но и за декориране на оградата. От дебели въжета или тънки пластмасови тръби, изградете подпори и пуснете растенията през тях.

4. Камъни

От камъчета и речни камъни се получават зашеметяващи огради. Истината е, че за тяхното изграждане се изискват специални умения или помощ от професионалисти.

5. Пеперуди

Пеперуди, направени от консервни кутии и боядисани в различни цветове са идеална декорация за всяка ограда.

6. Вертикална градина

Текстилни джобове за растения, поставени на някои части от оградата ще внесат много интересен ефект.

7. Палети

Използвайте палети за зониране на двора. В допълнение към това, такава ограда може да изпълнява и декоративна функция. Част от палетите могат да се използват за отглеждане на малки растения и цветя.

8. Телена мрежа с камъни

Това е уникален проект, за който са необходими някои строителни умения и съоръжения, но при правилно изпълнение красотата на дизайна ще надмине всички очаквания.

9. Мозайка

 

В горната си част каменната ограда може да се трансформира с помощта на цветна керамична мозайка.