Рустик стилът в обзавеждането или как да спестите пари от ремонт


Ронеща се стена, обелена боя и разлепен тапет

Това вече не е сигурен знак, че дома ви е за ремонт. Вместо да похарчите тон пари за да обвновите къщата си, защо просто не я преобразувате според актуалния тренд в интериорния дизайн, по-известен като рустик стил.

Най-общо казано, той се свързва със старите къщи във френския или италианския прованс, които от десетилетия не са виждали ремонт и носят патината на времето. Но, точно в това е техния чар.

Макар за този стил да се смята, че е най-подхдоящ за вили или извънградски къщи, той все по-често намира приложение и в градските домове.

Рустикът - старо дърво, метал и камъни

Така, че се огледайте за всичко винтидж, което имате в мазето и тавана. В магазините се продават тапети в този стил, които имат и ефект на овехтели.

Ако имате в дома си стара дървена ламперия, спрете да мислите как да се оттървете от нея. Тя е идеална за първата стъпка към рустик преобразяването на дома ви. В някои помещения пък свободно може да махнете мазилката докато стигнете до тухла. A, ако сте на последния етаж би било чудесно ако може да откриете дървените греди под покрива.

Нямате пари за нови мебели? Това не е проблем - рустик стила позволява да съберете различни столове за трапезарията - един от тавана, един от битака, два си купете онлайн и сте готови. Същото важи и за холната гарнитура - изобщо не се притеснявайте да съчетавате различни комплекти кресла и дивани. Особенно добре ще паснат стари кожeни мебели. Може и да хвърлите някоя избеляла черга или старо парче кожа.

Другото, което ще придаде рустик стил на дома ви са глинените съдове, които са задължителни за всяка селска къща. Забравете електрическия чайник и си намерете стар метален.

Всякакви кани, супници и друга винтидж посуда ще паснат идеално на новия ви инетриор.