Растенията, които осигуряват благодат в дома


Най-лесният начин е да го направите с помощта на магичните зелени растения!

Мащерката - релаксираща и повдигаща духа

Чувствате се напрегнати? Мащерката може да помогне да облекчите нервите си. Известно е , че тя помага да се отстрани отрицателната енергия, особено когато е свързана с медитация. Може да сложите саксия до леглото си или на прозореца в хола.

Риганът - мир и хармония

Риган е гръцка дума и идва от oros и gonos, която означава "планинско щастие", поради което се използва много в традиционната китайска и европейска народна медицина за лечение и предотвратяване на емоционални заболявания. Смята се, че насърчава хармонията, любовта, мира, закрилата и спокойствието у дома.

Розата - мир и смирение

Някои смятат, че растенията с заоблени цветя са най-ефективните за отстраняване на отрицателната енергия и розите са най-добрият пример за това! Смята се, че те помагат за мира в къщи, а коя жена няма да се зарадва на голям букет цветя сутрин?

Розмаринът - прояснява мисълта и подобрява бдителността

Известно е, че той се използва в очистващи ритуали, насърчава любовта и щастието в дома. Това е символ на спомените и помага за паметта. Хората го свързват и с приятелство, страст и здрав сън.

Лавандулата - успокояваща и релаксираща

Популярна в ритуали, включващи здраве, любов и мир, лавандулата има властта да премаха депресия и да балансира емоциите. Също така тя насърчава щастието у дома, като осигурява спокойствие и преданост в отношенията. Като бонус, тя може да внесе аромат в стаята ви.