Приказната кралска сватба на принцеса Юджини и Джак Бруксбанк


Принцеса Юджини и Джак Бруксбанк сключиха брак в кралския параклис „Сейнт Джордж“ на Уиндзорския замък. На церемонията присъстваха кралица Елизабет Втора и съпругът ѝ принц Филип, принц Чарлз, родителите на булката - херцозите на Йорк принц Андрю и Сара Фъргюсън,сестрата на булката принцеса Биатрис, принцеса Ана, принц Едуард, принцовете Уилям и Хари със съпругите си и други членове на британското кралско семейство, много знаменитости.

Сватбената церемония, излъчвана от Ай Ти Ви, предизвика голям интерес сред зрителите. Тя беше гледана от около три милиона души - най-добрия рейтинг за този времеви отрязък на телевизионния канал след сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън през 2011 г.

Булчинската рокля на принцеса Юджини е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос, които основаха марката "Питър Пилото" през 2007 година в Лондон, съобщи в. "Дейли телеграф".
 
Марката е известна със своя иновативен дизайн, обръщащ особено внимание на женствените силуети.
 
Принцеса Юджини се запознава с двамата моделиери, когато е домакин на проява в подкрепа на жените художнички. Тя е фен на марката от няколко години.

 

Булчинската рокля на принцеса Юджини е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос
Булчинската рокля на принцеса Юджини е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос Gulliver/Getty Images

 

Принцесата активно се е включила в дизайна на булчинската си рокля, а моделиерите внимателно проучили архивите на кралските сватби през годините.„Ветровита“ кралска сватба: Звездните гости на сватбата на принцеса Юджини и Джак (СНИМКИ)
 
Сватбената рокля е била ушита пласт по пласт, като се започне от корсета и подплатата.
 
Тоалетът е с деколте, което обхваща раменете и се спуска по гърба, преливайки в шлейфа. Това е било специално изискване на принцесата, за да се вижда белегът ѝ от операцията от сколиоза на 12-годишна възраст. Юджини е патрон на благотворителна организация за болни от сколиоза.

 

Тоалетът е с деколте, което обхваща раменете и се спуска по гърба, преливайки в шлейфа. Това е било специално изискване на принцесата, претърпяла операция от сколиоза на 12-годишна възраст
Роклята е с деколте, което обхваща раменете и се спуска по гърба, преливайки в шлейфа. Това е било специално изискване на принцесата, претърпяла операция от сколиоза като дете.

 

В сватбената рокля са вплетени символи, близки до сърцето на принцеса Юджини, като шотландския рицарски орден, свидетелстващ за привързаността ѝ към кралското имение в Барморал, ирландската детелина, напомняща за ирландските корени на принцесата по майчина линия и бръшляна, символизиращ дома на двойката.

 

Булчинската рокля на принцеса Юджини е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос
Булчинската рокля на принцеса Юджини е дело на британските дизайнери Питър Пилото и Кристофър де Вос.

 

Пилото и Де Вос са интерпретирали тези мотиви под формата на гирлянда в тоалета.
 
Принцесата носеше тиара със смарагди, която ѝ беше предоставена за случая от Елизабет Втора. Украшението е изработено през 1919 година от платина, като на него са инкрустирани бели и розови диаманти и шест смарагда от всяка страна.