Най-дългият полет в света! 19 часа от Сингапур до Ню Йорк


Пътниците, някои развълнувани и други притеснени, се готвят да се качат на най-дългия граждански полет в света - маратон за 19 часа във въздуха между Сингапур и Ню Йорк.

Двама пилоти, специално "здравословно" меню и филмови и телевизионни развлечения ще придружат пътешествениците по дългото 16 700 километра пътешествие до Голямата ябълка.

Сингапурските авиолинии ще използват A350-900ULR , конфигуриран да превозва 161 пътници - 67 в бизнес класа и 94 в икономична класа, без налични места за икономична класа.

За полетния екипаж, който включва и двама първи офицери и 13-членен кабинен екипаж, работата ще бъде „поделена“, пише авиокомпанията, като всеки пилот има поне осем часа почивка по време на полета.

Но за пътниците, предизвикателството ще бъде какво да правите с цялото това време, когато са във въздуха.

За тези, които не си носят книга или две, на разположение ще има 1200 часа аудиовизуални развлечения по избор.

Кабината на самолета A350-900URL е с по-висок от този при другите машини таван, има по-големи прозорци.

Самолетът, който е с два двигателя, използва модифицирана горивна система, която изразходва 25% по-малко гориво от машините от подобен клас, казват от „Еърбъс“. При нормални условия рекордният полет трябва да продължи около 18 ч. и 45 минути, но екипажът и пътниците няма защо да се притесняват, при положение че самолетът има възможност да лети и 20 часа.