Кои са най-популярните питиета на плажа


Кой не обича да разпуска на плажа под галещите слънчеви лъчи и приятния морски бриз? А какво по-хубаво от това, да ги съчетаете с ободряващ и зареждащ ви с енергия плажен коктейл? Как да си приготвите десетте най-популярни коктейла за плаж, сътворени по всички краища на света.

Gin and Tonic, Индия

Поставете кубчета лед в подходяща чаша и налейте джин с тоник. Завършете коктейла с добавянето на резен лимон. Бихте могли да променяте пропорциите по ваш вкус, като смесвате джин с тоник в съотношение 1:1, 1:2, 1:3 или 2:3. На някои плажове правят коктейла пред вас, за да придобие вкуса, който вие предпочитате. В повечето страни напитката се поръчва като G and T и е изключително популярна на плажовете в Индия.

Rose, Cote dAzur, Франция

 

Розето е вид вино, което е по-светло на цвят от червеното вино. Цветът му варира в зависимост от технологията, но винаги притежава розов оттенък. Най-често се произвежда чрез раздробяване на черно грозде, като люспите не се отделят от сока в продължение на 3-4 дни. В повечето страни коктейла се приготвя чрез смесване на бяло и червено вино, което разбира се е по-лесният вариант. Розето е най-популярно като напитка във Франция.

Cape Codder, Масачузетс

 

Този коктейл е приготвен изцяло от плодов сок и алкохолна напитка, гарнирани с резен лимон. Най-често се използва водка и сок от червена боровинка, като пропорциите варират отново спрямо вкуса. Коктейлът се прави от 1945 година, а в началото на 60-те години получава името Cape Codder. Напитката е много популярна по плажовете на Масачузетс.

Limoncello, Южна Италия

 

Коктейлът Limoncello е известна напитка в цяла южна Италия и особено в района на залива на Неапол. Приготвя се от лимони, известни с името Соренто, чиято кора се потапя в алкохол, за да се освободят етеричните масла. Получената жълта течност се смесва с обикновен сироп. Напитката подпомага в голяма степен храносмилането и се сервира охладена след вечеря. Limoncello е втората най-популярна напитка в цяла Италия и се сервира в ресторанти из САЩ, Канада, Великобритания и Нова Зеландия.

Margarita, Мексико

 

Смесете портокалов или за предпочитане лимонов сок с текила, в резултат на което ще се получите маргарита. Често коктейлът е гарниран със сол по ръба на чашата и е една от най-известните напитки с текила по целия свят. Сервира се с натрошен лед и смразяващият й ефект е абсолютно невероятен. Коктейлът маргарита има различни цветове, в зависимост от сока, който се използва за неговото приготвяне. Това е най-популярната напитка по плажовете на Мексико и е на почит в цяла Испания.

Daiquiri, Куба

 

Куба е място, което непременно трябва да посетите. Дайкирито е питието, което е на почит в цялата страна. Основните съставки включват ром, лимонов сок и захар. Разбира се бихте могли да използвате и друг алтернативен подсладител. Има много различни версии на напитката, но най-известните от тях се сервират в El Floridita бар в Хавана, Куба.

Red Stripe Beer, Ямайка

 

Ако сте били в Ямайка и не сте опитали от тази вълшебна напитка, все едно, че не сте били там! Всъщност това е светла бира, която съдържа 4,7% алкохол - бирата на ямайските плажове.

Mai-Tai, Полинезия

 

Родината на тази напитка е Полинезия, а основните й съставки са ром, кюрасо и лимонов сок. Всъщност, питието се появява за първи път през 1944 година в ресторант в Калифорния. Техен конкурент в Холивуд претендира, че още през 1933 година е създал коктейла, но така или иначе няма конкретни доказателства за това. Полинезия се състои от няколко островни групи и напитката е много известна в тези региони.

Caipirinha, Бразилия

 

Това е националният коктейл на Бразилия, който се приготвя с кашаса /захарна тръстика/, ром, захар и лайм. Излишно е да пишем, че е най-известен в Бразилия, но започва да придобива все по-голяма популярност в Европа и САЩ.

Pina Colada, Пуерто Рико

 

Пина коладата е сладка напитка, състояща се от ром, кокосов крем и сок от ананас, като обикновено се гарнира с резен ананас на ръба на чашата. Това е официалният коктейл на Пуерто Рико, който не се е променял от 1978 година насам. Предлагат се и безалкохолни варианти на напитката. Оригиналната рецепта датира от 16 август 1954 и е създадена в Caribe Hilton’s Beachcomber Bar в Сан Хуан, Пуерто Рико.