Фотографът Алекс Манчев с първа самостоятелна изложба Рим


 

Магията на женската красота оживява в първата самостоятелна изложба на фотографа Алекс Манчев в Рим.

 


 

Мястото е галерия Luce, а изложбата е открита на 18 април.
„Обществото не е на ясно с чудото, наречено голота. Срамно е да разкриеш парченце от личната ти история, която е оставила белег върху тялото ти. Позор, възмущение, болка. Догми и стереотипи. Обща представа на обществото, копнеещо за адмирации към богинята на сътворението. Момент, очаквал своя момент“. Тези размисли поставя авторът в центъра на своите творчески търсения.

 


Алекс Манчев е добре познат на арт средите с красиви фотоси, разкриващи чудото на женската душа зад голото и тяло. Доказан филантроп и феминист, той вижда в образа на всяка една от своите музи портал към различна вселена. Показва го, разкрива го, дава на зрителя различен поглед към голотата.
Фотографиите му носят в себе си нежност, спокойствие, чувственост и малко от онова гъделичкащо чувство на задоволство за сетивата. С какво обаче те са по-различни от другите „голи снимки“? С това, че имат смисъл. Твоят смисъл.

 


„Женското тяло в моите фотографии е носител на чувства. Позата, която заема, говори за емоционалното състояние, в което се намира жената. Много често ме питат „защо голи“ и аз съответно отговарям - за да паднат всички маски и жената да може да бъде себе си, първо трябва да излезе от зоната си на комфорт“, споделя талантливият фотограф.


Експозицията ще гостува в Рим от 18.04 до 07.05. Куратор е Олга Босева, арт събитието се осъществява с подкрепата на Асоциацията на професионалните фотографи, чийто член е Алекс Манчев.