Яйцето, което струва колкото 30 Ферари-та


Най - скъпото яйце в света струва близо 5 млн. паунда. Ювелирният сувенир тип "Фаберже" е инкрустиран с повече от 1000 диаманта от външната част на "черупката" му. Яйцето се отваря, а във вътрешността му има богато украсен глобус, който е ръчно изработен от 18-каратово злато.

Горната част на глобуса също се отваря и от него излиза гълъб от планински кристал, кацнал върху златна маслинова клонка.

Гълъбът и маслиновата клонка са символ на световния мир

Изработката на Mirage отнела три години. Манфред Уилд е ръководител на екипа, който изработва яйцето. По първоначална информация то не трябвало да бъде продадено, но вече е притежание на анонимен собственик, който няма намерение да го продава.

Според Ваши Домингес, специалист по диаманти, яйцето Mirage е едно от най-ценните бижута, създавани някога. "Mirage е едно от най-красивите яйца, създавани някога. Собственикът, с когото съм в контакт, заяви, че няма намерение да продава това съкровище. Диамантите са на стойност повече от 1,5 милиона паунда, а цената на положения труд също се равнява на тази сума", казва той.

За сумата от 5 милиона паунда, колкото струва Mirage, може да се купи луксозен дом в Лондон или 30 автомобила Ferrari 458 Italia.