Трикове за безупречно нанасяне на автобронзант


Въпреки че е вече юни, лятото не бърза да дойде. И все пак един от начините да се престорим, че е тук, е придобиването на изкуствен загар. Солариумите обаче не са най-здравословната опция, защото излъчваните от тях лъчи са опасни за кожата. Тогава как да се отървем от бледия зимен тен без да рискуваме здравето си? Автобронзантите са чудесна алтернатива.

Повечето жени ги избягват, защото се страхуват, че няма да ги нанесат правилно и ще станат за присмех пред хората. И с право - историята познава не една или две подобни грешки.

Въпреки че нанасянето на автоборнозант не е лека задача за начинаещите, има няколко трика, с които ще постигнете равномерен и здравословен тен, с който ще ви се иска да се показвате навсякъде.

Подгответе добре кожата си

Много е важно да избягвате епилирането и кола-маските след нанасяне на автобронзант, защото те могат да изтрият цвета или да стане на черти. Затова е най-добре да отстраните излишното окосмяване поне 24 часа преди нанасянето на изкуствения тен. Така кожата ще има повече време да се успокои и порите да се затворят.

Ексфолирайте добре кожата си ден преди процедурата. Това ще премахне мъртвите клетки по кожата, които правят тена неравномерен и краткотраен.

Хидратирайте само с подходящи продукти

Не нанасяйте някои хидратиращи кремове по кожата си преди автобронзанта. Продукти, съдържащи хидрокси киселини или витамин А, имат лек ексфолиращ ефект, който ще повлияе на действието на автобронзанта. Овлажняването обаче е задължително върху по-грубите зони около лактите, колената и глезените.

Не се парфюмирайте

Пръскането с парфюми и дезодоранти ще образува бели петна по кожата.

Пийте повече вода

Автобронзантът изсушава кожата, затова е хубаво да пиете повече вода от обикновено.

Започнете от краката нагоре

Много хора погрешно нанасят автобронзант първо на лицето и след това по тялото. Ако направите така, рискувате при навеждането за намазване на краката да се образуват тъмни ивици на корема.

Внимавайте с тена на лицето

Важно е да запомните, че загарът на лицето трябва да е по-светъл от този на тялото. Причината за това е, че когато нанасяте грим, то ще потъмнее още повече и така няма да изглежда добре. Освен това, не забравяйте ушите! Намажете ги с останалото по ръцете ви количество от продукта.

Боядисайте косата си преди това

Ако боядисвате косата си, направете го преди да нанесете автобронзанта, защото някои от съставките му могат да повлияят на изкуствения тен и да се образуват бели петна около линията на косата.

Не се обличайте веднага

Повечето автобронзанти попиват в кожата за около половин час. Преди това не бързайте да се обличате, защото ще изцапате дрехите си.

Използвайте сатенена калъфка за възглавницата си

Памучната материя е по-твърда и груба и е възможно да изтрие автобронзанта по лицето по време на спане. Затова е препоръчително да смените калъфката на възглавницата си със сатенена, при която този риск не съществува.

автор: Мария Николова