Пържени кюфтета от тиквички


Почистени и настъргани 4 тиквички. Сложете ги в дълбока купа с 1 супена лъжица сол. Оставете ги в хладилника за 1 час . Чрез солта излиза сокът от тиквичките. След това ги прецедете през гевгир .

(На всяка тиквичка се слага по едно яйце и една скилидка чесън .)

Разбиват се яйца, пресовани скилидки чесън, една връзка ситно нарязан копър, 3 бр. пресен зелен лук, 1 чаена лъжичка черен пипер.


Тиквичките се правят с много зеленина. Тази смес се разбива добре и се прибавя към изцедените тиквички. Разбърквате добре и добавете по 2 супени лъжици брашно за всяка тиквичка. Цялата смес се разбърква добре. Загрейте тиган с олио, с лъжица взимате от сместа и слагате в тигана, като отгоре ги натискате леко с лъжицата, за да придобият форма на кюфте. Пържете от двете страни на средна температура. Сервира се със чеснов сос, приготвен от 150 г кисело мляко, 100 г майонеза, 2 скилидки чесън, сол, черен пипер.

Чесънът се пасира и заедно с останалите продукти се  разбърква до получаване на гладък сос. Ако е прекалено гъст, се разрежда с малко кисело мляко.