Първата дама на САЩ с ослепителна жълта рокля на вечеря с Терeза Мей


Американският президент Доналд Тръмп и съпругата му Мелания присъстваха на гала вечеря в тяхна чест в двореца Бленъм. Събитието ознаменува първия ден от визитата на Тръмп във Великобритания.

Във фокуса на вниманието на фотографите от цял свят и този път беше Мелания Тръмп. Тя "огря" празненството в ослепителна жълта вечерна рокля, в компанията на съпруга си, облечен в класически смокинг.

Роклята от шифон е дело на френския моден бранд J. Mendel. Ефирната дреха, с дължина до земята, беше съчетана с минимално количество бижута и обувки на висок ток в пастелен цвят.

Визията на Мелания предизвика възторг в социалните мрежи, а някои дори я сравниха с принцеса на Дисни. Много потребители откриха прилики с жълтата рокля на Бел от "Красавицата и Звяра".

На церемонията по посрещането Тръмп и съпругата му се насладиха на музиката на голям британски военен оркестър. Сред изпълненията му беше и изпълнение с гайди на химна "Amazing Grace".

Британският премиер Тереза Мей също беше елегантна на събитието. Тя беше избрала дълга изчистена рокля в червено и обувки в същия цвят.

На вечерята в двореца присъстваха министри и около 100 ръководители на водещи компании, пише Ройтерс.

Днес следобед семейство Тръмп ще посетят замъка Уиндзор и ще се срещнат с британската кралица Елизабет II. По-рано в свое интервю американският президент сподели, че няма търпение да се види с кралицата и я смята за "страхотна жена". Той добави, че се възхищава на кралицата, защото през годините, в които е представлявала страната си, тя никога не е допуснала грешка.