Перлата Миконос с Живко Константинов


Истински архитектурен шедьовър под открито небе в сърцето на Егейско море. Магична атмосфера и лабиринт от варосани къщи по тесни улички. Като на много места по света и тук има такова, което оприличават на Венеция.

Един от символите на Миконос са невероятно красивите бели мелници – емблематични за Острова на ветровете. Най-чаровни са малките улички с кафенета с изглед към морето.

Розовият пеликан

Талисманът на Миконос е пеликанът. Наричат го Петрос. На острова са останали едва три пеликана. Един от тях – Ирене – е подарен лично от Джаки Кенеди-Онасис.

 

 

Миконос и Холивуд

Мястото е предпочитано от холивудските звезди и богаташи от цял свят. Любимо място за забавления и почивка на Мадона, Пенелопе Крус, Никълъс Кейдж, Мик Джагър и Ръсел Кроу. Други звезди като Том Ханкс и Том Круз направо са си купили от мега скъпите вили с басейни.

Плажовете и забавленията

Миконос се бори с Ибиса за острова с най-много забавления. Хедонистично място с бурен нощен живот и страстни авантюри.

Туристи от цял свят прииждат, за се забавляват или да се снимат с някоя световноизвестна личност. Круизни кораби бълват жадни за забавления туристи от цял свят.

Едни от най-скъпите шезлонги в Европа са на гръцкия остров Миконос. Богаташите плащат от 30 до над 100 евро, за да почиват на известните плажове на острова.

Повече снимки на jivkokonstantinov.com, а видео разказ вижте тук: