НАСА създаде първите куфари за космически туристи


На 20 юли се навършват 50 години от кацането на Аполо 11 на Луната. По този повод бе създадена първата колекция от пътнически куфари, създадени специално за космически туристи. Тя е дело на бранда Horizn Studios в сътрудничество с НАСА.

Върху изработването на багажните аксесоари е работила най-младата астронавтка на САЩ Алиса Карсън. 18-годишната тийнейджърка за сега все още само се обучава, но се надява един ден да полети в Космоса. Разбира се с новите куфари...

А, те са изработени от аеродинамичен поликарбонатен материал. Дизайнът им е в цветовете на Аполо - бяло, синьо и оранжево и имат лого на НАСА. Куфарите имат вградено зарядно за смарт устройства, а колелцата им се въртят на 360°.


"Мисията на Аполо 11 беше от изключителна важност за цялото човечество. Затова за мен е голяма чест да работя по създаването на тези иновативни багажи. Още повече, че продажбата им ще бъде с благотворителна цел", обясни бъдещия космонавт Алиса Карсън.

Всеки от куфарите струва 790 долара. Средствата ще се използват от НАСА за стипендии и обучение на деца от семейства в неравностойно положение, които имат интерес към астронавтиката.