Най-големите суеверия, свързани с храните


Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от тях се въртят около храната. Много от тези убеждения нямат смисъл и се раждат от страх за непознатото и вяра в магията и шансовете. Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна, с късмета ни през деня.

Ето кои са най-интересните суеверия, свързани с любимите ни продукти или храни.

Чесън

Чесънът не е просто страхотна добавка за подправяне на храната и предпазване от настинки, но и пази от лоши настроения. Чесънът също има мощен възпиращ ефект върху демоните, върколаците и вампирите, ако вярвате в тях.

Сол

Разпиляването на сол се счита за голямо нещастие. Това вероятно се дължи на факта, че в миналото е била много скъпа стока - изхабяването на сол е като изгубване на пари. Ако разлеете солта, единственият начин да обърнете лошия си късмет е да хвърлите малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.

Яйца

Евреите вярват, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с много деца. В Европа някои земеделски производители „засаждат“ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки между редиците на културите, за да осигурят добра реколта.

Хляб

Ако печете домашен хляб, винаги правете кръст върху тестото, за да изгоните злите сили. Според много старо суеверие е много лош късмет да откриете дупка в хляб, когато го разкъсате.

Лук

Ако падне лук върху пода, ще изхвърлите късмета си. Винаги събирайте обелките от лука в отделна торбичка.

Чай

Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще провокира неприятности. Друго поверие гласи, че ако слагате захар, а не мед в чая, никога няма да се омъжите.

Спагети

Никога не режете спагетите в чинията си, защото така ще отрежете късмета си и дълголетието.