Люк Бесон изправен пред нови обвинения за сексуални злоупотреби


След като една актриса подаде жалба за изнасилване срещу Люк Бесон през май, няколко жени разказаха пред френски сайт, че режисьорът се е държал неподобаващо с тях и дори е посегнал на някои сексуално, съобщи АФП.

Бивша сътрудничка на Люк Бесон, отговаряща за кастингите, е подала оплакване в парижката прокуратура в началото на юли срещу поведение, което определя като "сексуална агресия", пише сайтът Медиапар.

Тя описва "силно сексуализирана" работна атмосфера и "непристойни жестове и поведeние"

Няколко актриси са се свързали с италианската си колежка Азия Ардженто, която стана водеща фигура на движението #Аз също след изказването ѝ на кинофестивала в Кан през май. Едната от тях е разказала пред Мадиапар за професионалните си срещи с Люк Бесон в хотелски стаи в началото на този век и как режисьорът се е нахвърлил върху нея.

През май 27-годишна актриса и манекенка подаде оплакване срещу Люк Бесон, че я е изнасилил в парижки хотел в средата на месеца. Той отрече обвиненията.

Тя обясни, че от две години имала интимни връзки с него, като се е чувствала притисната за това от професионална гледна точка.

източник: БТА