Лесни идеи, с които да превърнете спалнята в уютен кът за почивка


Спалнята е едно специално място във всеки дом. Тук човек прекарва може би най-много от времето си у дома, докато спи и почива. Ето защо е желателно интериорът да бъде така направен, че тази стая да е възможно най-удобна и хармонична.

Разбира се, всеки човек
има свои собствени изисквания в това отношение. Например, някои харесват топли тонове, които ще ги "сгреят" през студения сезон, докато други предпочитат студените нюанси в стаята за почивка. Ето някои практични идеи, които ще превърнат вашата спалня във вашата спокойна крепост.

Сложете балдахин над леглото

Помислете колко ви е нужно това. И не само от естетическа гледна точка и за да се чувствате като кралица. През топлите дни, в които спите на отворени прозорци, балдахина ще ви пази от комари. Ако изберете някоя по-плътна материя, тя ще ви осигури спокойствие от ярката светлина сутрин и излишния шум, който може да ви събуди. 

Цветът и материята на спалното бельо

Класическият цвят на спално бельо е бял, затова е желателно да му се даде предпочитание. Той винаги изглежда елегантен и подканващ за почивка под белите чаршафи. Ако пък ви предстоят по-палави нощи, предизвикайте партньора си в черно или тъмно лилаво сатенено бельо върху кревата.

Ако стария интериор на вашата спалня ви е омръзнал, но нямате достатъчно пари за ремонт, просто направете промяна на мебелите. Можете да опитате да преместите леглото до прозореца или до стената срещу прозореца. Като цяло, експериментирайте.

Но, ако стените ви са мръсни или не са боядисвани отдавна, в името на спокойния ви сън, отделете малко средства за реновация


Можете например да смените тапетите или да сами да пребоядисате стените. Всеки месец отделяйте малко пари за да си купите някакъв малък аксесоар или украса за спалнята - това няма да натовари излишно бюджета ви ако правите малки, но редовни покупки.

Ако можете да си позволите люлеещ се стол за стаята или някои мебели от ратан, това ще ви създаде усещане за топлина и почивка. Не би било излишно да добавите няколко ярки и свежи цветя.

Много психолози и дизайнери препоръчват да се раздели помещението на определени зони, всяка от които да има собствена функция.