Синдромът на потиснатото сексуално желание се превръща във все по-сериозен проблем, особено сред младите. Наравно с депресията, той се счита за медицинско състояние. Психолозите го наричат още "сексуална апатия".

Точно както депресията ни кара да бъдем безразлични към всичко наоколо и лишени от емоции, така и при това състояние губим всякакво желание да инициираме полов контакт или да отговорим на естествените нужни на половинката ни. А ако нямаме такава, отсъства и желанието да си намерим, било то само за задоволяване на нагона.

В повечето случаи, когато говорим за липса на сексуално желание, в главата ни изникват картини на жени, които ги боли главата и все си намират оправдания. Да, наистина при нежния пол този проблем е все по-сериозно застъпен. Но това въобще не значи, че мъжете не страдат от него. Дори напротив.

Напоследък отново се говори за създаването на женска виагра и за острата нужда от подобно хапче, за да не се затрие човешкият род. Затова и се работи в тази посока от години.

Снимка 347904

Източник: iStock

И докато при мъжете проблемът е, че искат да правят секс, но телата им са на друго мнение, то при жените той е друг - те губят желанието за интимност на ниво психика и надали едно синьо хапче ще успее да го върне.

Според психолози, една от основните причини за този женски проблем идва от желанието за равенство между половете. Въпреки че дамите искат да бъдат приемани без предразсъдъци и снизходителни погледи, често в леглото желаят да са в ролята не на ловеца, а на плячката.

Снимка 347910

 

Така често желанията на телата се различават от феминистките възгледи. Може една жена да иска да бъде подчинена, но нейното достойнство да не й позволява да си го поиска. Под достойнството й е и това да пожелае секс. Това беше задача на мъжа, нали? А тя - все да се прави на недостъпна и накрая да склони в името на общото благо.

Тази игра на котка и мишка пък започва да омръзва на силния пол. Идеята за силна и независима жена, която няма нужда от мъж до себе си, за да успее в живота, по-скоро потиска мъжете. За какво са те тогава, просто секс играчки ли?!

Снимка 347906

 

Освен това, гръмките кампании срещу сексуалното насилие в голяма степен правят мъжете по-страхливи и предпазливи, когато става дума за флирт. А един комплимент, изстрелян в точния момент, може веднага да генерира сексуално желание е жената. Но знае ли човек как ще се приеме в днешно време, пише Daily Mail.