Кои предмети и декорации внасят положителна и негативна енергия в дома


Декорирането на къщата с различни малки предмети, които са скъпи за сърцето ви, е любимо занимание на много домакини. Но можеш ли да запазиш всички красиви дрънкулки в къщата? Както се оказва - не. Има дузина предмети, които могат да донесат отрицателно въздействие върху вашия дом.

Сухите цветя в къщата причиняват нещастие - истина или мит?

Някога във всяка във всяка селска къща е имало окачени букети от сушени билки и цветя. Смятало се, че благодарение на тях в дома ще има здраве и благосъстояние.  Малкият букет сухи цветя може да създаде комфорт и да привлече богатство. Изключения от това правило са украсите с тръстика и пера, за които се смята, че привличат болести.

За създаването на комфорт в брачната спалня ще допринесат за възглавниците и подложките. Освен това формата на възглавницата може да има положителен ефект върху различни области на живота - бродираните цветя ще защитят здравето, а образът на пейзажи ще допринесе за успеха на вашите усилия.

Декорациите с рисунки или фигури на животни защитават обитателите от нещастия и парични разходи. Не забравяйте, че те трябва да са възможно най-близо до оригинала. Ако решите да изчистите пространството на един апартамент от лоша енергия, то е полезно да поставите в къщата повтарящи се фигури: войници, слонове и други подобни.

Време е да проверим и рафтовете и шкафовете. Колко стари, разкъсани чехли и неизползваеми дрехи имате?

Смята се, че те привличат негативна енергия и носят нещастие в дома. Същото важи и за счупените чинии. Дори да се появи малка пукнатина на любимата ви чаша, тя трябва да бъде изхвърлена.

Украсете къщата си с ум и късмета винаги ще ви придружава!