Как да направим перфектна салата


Салатата, поне както е прието, е ястие, в което преобладават необработени зеленчуци.

Те могат да се овкусят със зехтин, пресен лимон и сол.

Към тях обаче се добавят все повече и повече продукти. И ако първоначалната ни цел е салатата да бъде леко предястие или диетична храна, ако добавим някои съставки толкова се отдалечаваме от идеята, че я губим напълно.

Ако обичате салатата ви да има дресинг, който е по-плътен като вкус и консистенция, вероятно често посягате към чесновите дресинги или тези със синьо сирене. Проблемът е, че в тях най-често се съдържа майонеза, която превръща добрите ви намерения в път към ада на калориите.

Майонезата не бива да се добавя към салата, поради факта, че ще поемете много калории, които са вредни, особено ако салатата ви е предястие и следва и основно.

Доктор Бони Тауб-Дикс съветва ако обичате подобен тип дресинги, да се опитате да ги замените с блиндирано авокадо с ябълков оцет.