Бишкотена торта с къпини


Необходими Съставки

  • бишкоти - 32 бр.
  • заквасена сметана - 800 г
  • сметанов крем - 2 пакетчета
  • прясно мляко - 500 мл
  • къпини - 400 г
  • кокосови стърготини - 20 г
  • пудра захар - 4 с.л.
  • течен шоколад - 200
  • желатин - 2 пакетчета (20 г)
 
 

Начин на приготвяне

Разбийте сметановия крем с 400 мл прясно мляко. Добавете заквасената сметана и разтворения желатин. Прибавете пудрата захар и разбъркайте добре сместа.

Потопете бишкотите в прясно мляко и ги счупете на две части. 

Облепете дълбока купа със стреч фолио. Изсипете част от готовия крем, сложете бишкоти, поръсете с течен шоколад и къпини. Редувайте така до изчерпване на продуктите, като завършите с крем. 

Оставете къпини за гарниране на тортата. Оставете тортата за 3-4 часа в хладилник, за да се стегне.

Готовата торта изсипете внимателно с помощта на подходяща чиния.

Отстранете найлоновото фолио.

Поръсете обилно с кокосови стърготини. Гарнирайте със свежи къпини и поднесете.