5 стъпки за красива кожа през есента


Започнат ли да падат температурите, време е да промените някои неща в грижата за кожата. Затова още сега споделяме кои са стъпките за подготовка на кожата за есента.

Серум под овлажняващия крем

Все още не е време да сменяте крема си за по-тежък и плътен, но за кожата ви ще е добре да започнете да ѝ давате повече хидратация. В никакъв случай не искате да си причините запушени пори и различни раздразнения, преминавайки отведнъж на кремове с много богати съставки. В същото време обаче хладното, ветровито и влажно време изсушават кожата, затова е добре да започнете да използвате овлажняващ серум под досегашния си хидратант.

Овлажняващ крем за околоочен контур

Всички знаем, че тъничката и нежна кожа около очите е най-податлива на първите признаци на остаряването и изисква специални грижи. За през деня задължително продължете да ползвате крем със слънцезащитен фактор, но не пренебрегвайте богата хидратация на околоочния контур през нощта. Изберете крем с хидратираща формула и ако още не го правите, започнете още днес да го използвате.

Не пренебрегвайте слънцезащитния фактор

Много жени допускат грешката захладнее ли навън да тикнат крема със слънцезащита в дъното на шкафа. Това е голяма грешка. Няма значение какъв тип е кожата ви и какъв е сезонът – абсолютно задължително е да ползвате слънцезащита през деня, за да запазите кожата си здрава.

Нежно екфолиране

Всеки тип кожа страда от ниските температури и става по-суха. Но ако си мислите, че ексфолирането е лятна грижа, не е  така. Редовното ексфолиране с нежна формула е най-добрият начин да премахнете мъртвите клетки, които допринасят за сухотата и „сивотата“ на кожата. Най-добрият вариант е да ексфолирате кожата си два пъти седмично.

Не забравяйте тялото

Да, когато навлечем всичките тези дрехи, които носим през есента и зимата, някак усилията ни да запазим кожата си свежа и красива падат върху лицето. Но и тялото ни страда. Кожата по останалите части от тялото също може да се изсуши, а ако по принцип не е суха, дори може да не забележите, че се нуждае от повече хидратация. Най-добрият начин да я запазите хидратирана е сухо четкане преди душ и нанасяне на богат лосион веднага щом излезете от банята.