Звезди не искат музиката им да се ползва за политически кампании


Музикални величия се обединиха в исканията си техни парчета да не бъдат използвани в президентската кампания на САЩ, без тяхно разрешение=

Това предава Франс прес.

Техният апел към фаворитите на републиканците и демократите беше публикуван в отворено писмо. Голям брой световноизвестни музиканти се оплакаха, че при предишните президентски избори в САЩ, някои от песните им се били използвани без разрешение, най-вече от страна на Доналд Тръмп, пише БТА.

"Получаването на разрешение от страна на изпълнителите е единственият начин да предпазите вашите кандидати и да се избегнат ненужни юридически спорове и полемики", изтъкват авторите на писмото.

Сред тях фигурират "Ролинг стоунс", които още в края на юни заплашиха Доналд Тръмп, че ще го изправят пред съда, ако неговият екип не престане да използва в кампанията му хита им "We Can't Get Always What You Want".

Авторите на откритото писмо изтъкват, че проблемът не е нов и той не касае само една политическа партия. Под документа са се подписали
групата "Пърл джем", певиците Сиа и Лорд, съставът "Ар И Ем" и др.


Освен "Стоунс" и други музиканти бяха вбесени от неправомерното използване на техни песни за политическа пропаганда. Сред тях личат имената на наследниците на Принс, на Адел, на Нийл Йънг, на "Ар И Ем", на Фарел Уилямс, на Риана, на"Аеросмит", "Куин" и др.