Вижте тази мегаяхта - дворец


Екип от дизайнери разкри проект на своята невероятна нова концепция за мегаяхта за 450 милиона британски лири, вдъхновена от римската архитектура.

Дългата 152 м „Prodigium“ има басейни на три различни нива, а на горната палуба салонът е заобиколен от мраморни колони,пише в. „Сън“.

Приличащият на дворец кораб съчетава цивилизования древен дизайн със съвременни „играчки“ и лукс и разполага с място за три хеликоптера и осем джета.

Със своите 34 метра широчина уникалната и стилна яхта е и най-широката „лодка“, замисляна някога, но въпреки това ще може да достигне смазваща скорост от около 22 възела.

Тази единствена по рода си мегаяхта има общо шест различни етажа, а основната жилищна площ е на горното ниво и е проектирана да прилича на акула.

Елегантният карбонов и алуминиев кораб има и "частно пристанище" в задната си част, което може да побере "по-малки" яхти с дължина до 30 метра.

Поне 40 гости биха могли да останат на яхтата по едно и също време и за тях ще се грижи екип от почти 30 служители и екипаж.

На горната палуба, ако гостите искат да изследват океана от различна гледна точка, има място за до три хеликоптера наведнъж.

Говорителка на дизайнерите, Lazzarini Designs, заяви: „Prodigium е втората от вдъхновената от природата мега яхта, която г-н Лазарини разработва и първата, вдъхновена от лебед. Най-новият ни дизайн се вдъхновява от древноримската архитектура, а частите също са вдъхновени от формата на акула."

По-рано тази година 126-метрова суперяхта, бивша собственост на съоснователя на Microsoft Пол Алън, беше продадена за 295 милиона евро.

Мегаяхтата, наречена "Октопод", има капацитет за 26 пътници, които могат да бъдат разположени в 13 каюти, заедно с две хелипорта, седем лодки и малка жълта подводница, която може да приеме осем души за две седмици под вода.

Лодката разполага и с нощен клуб, кино, баскетболно игрище и звукозаписно студио на борда - използвано от Мик Джагър, както и наблюдателна площадка със стъклено дъно, басейн, хидромасажна вана и библиотека