Тази фантастична къща предлага невероятен лукс


 Fallingwater е проектирана за семейство Кауфман през 1935 г. и продължава да бъде пример за модернистична архитектура.

Построена с мисъл за бъдещето, къщата е внушителен подвиг на архитектурата и предлага множество от класически елементи, които продължават да влияят върху дизайна, архитектурата и дори модата днес.

Построен отчасти над водопад, домът се намира в селските райони на Югозападна Пенсилвания.

От него се открива панорамна гледка към заобикалящата гора, благодарение на многото прозорци. В него се усеща влияние на японската култура - чисти линии и отворени пространства, стилен завършек и елегантен интериор.

Днес домът национална забележителност и защитена от държавата собственост. Посетителите могат буквално да се пренесат в интериора, оформен с мебели от средата на века, за да допълни модернистичната архитектура.

Според историци Райт е изготвил плановете за по-малко от два часа, подтикнати от изненадващо посещение на г-н Кауфман.

Интериорът кара всеки тук да се чувства близо до природата дори и вътре. За подовите настилки, стълбищата и стенните облицовки са използвани естествени материали – камък и дърво. Помещенията са просторни, а обзавеждането е скромно, функционално и отговаря напълно на атмосферата на това място.

Освен че е място за забавления и почивка сред природата, тук се провеждат изложби, конференции, обучения и дори сватби. За целта се използва и намиращия се в съседство хамбар, който е построен като част от ферма, след това се използва като мандра, а днес е реновиран основно и е пригоден за обществени изяви.