Таблоид изнудвал с голи снимки най-богатия мъж в света


Най-богатият мъж в света Джеф Безос обяви, че тиражен американски таблоид се е опитал да го изнуди с неприлични снимки.

Собственикът на Амазон бил заплашен от компанията, която издава Нешънъл Инкуайърър (American Media), че ще публикуват неприлични фотоси, които Безос изпратил на Лорен Санчес - жената, с която има връзка и заради която неотдавна обяви, че се развежда.

Една от снимките била на пениса на Джеф Безос.

"Разбира се, че не искам лични снимки да бъдат публикувани, но също така не искам да участвам в добре познатата им практика на изнудване, политически услуги, политически атаки и корупция", написа Джеф Безос в интернет.

American Media не коментира обвиненията в първите часове след сигнала на Безос. Според собственика на Амазон, компанията искала от него да направи фалшиво изявление пред медиите в тяхна полза.

То трябвало да гласи: "Амазон няма никакви данни или основание са подозира, че отразяването от American Media е било политически мотивирано или повлияно от политически сили".

Джеф Безос и съпругата му решиха да се разведат след 25 години брак.

Същият ден, в който беше обявен развода, Нешънъл Инкуайърър разкри връзката между милиардера и Лорин Санчес и се похвали, че има техни интимни текстови съобщения.

Джеф Безос нае Гавин де Бекер, експерт по сигурността на връзките с обществеността, който да разследва как таблоидът се е сдобил с личната информация.

Де Бекер докладва, че публикацията на Нешънъл Инкуайърър е била политически мотивирана. Точно това заключение са искали от American Media да бъде опровергано с опита им за изнудване.