Принц Чарлз с внуците си за своя юбилей


Принц Чарлз най-старият престолонаследник на британския трон за последните над 300 години става днес на 70 години

По повод рождения му ден от двореца Клерънс хаус, където е неговата официална резиденция разпространиха две официални фотографии на Чарлз, заедно с всичките му наследници - двамата му сина Уилиям и Хари и техните съпруги Кейт и бременната Меган, както и трите му внучета.

Снимките са първите на най-малкия принц - Луи, който не е виждан след кръщенето му през пролетта.

Фотографиите показват семейството на принц Чарлз като задружно и щастливо. Разбира се на портретите централно място заема неговата съпруга и голяма любов в живота - Камила.

Във Великобритания все по-често се говори през последния месец, че кралица Елизабет II ще предостави властта върху монархията на принц Чарлз след три години или на навършването на 95-годишната й възраст. Самият престолонаследник пък разкри, че има намерение да промени поведението си, когато стане крал.

Това стана в интервю във филма "Prince, Son & Heir - Charles at 70" ("Принц, син, наследник: Чарлс на 70"), който ще бъде излъчен в четвъртък.  Запитан дали ще продължи да участва в обществени кампании като монарх, нещо, което е много обичайно за него, особено в области като архитектура или опазване на околната среда, Чарлз заяви: "Не, това няма да се случи, не съм толкова глупав".