Пет причини за болки при секс


Много жени страдат от болка по време на полов акт, което може да направи сексът неприятен.

Това често е сложна и трудна тема за обсъждане между патньорите. Дамите се колебаят да споделят за проблема от срам, страх и неудобство.

Има много причини, които биха могли да причинят проблема.

Ето първите пет, поради които жените не намират сексуално удоволствие:

1. Болка, дължаща се на ендометриоза или възпаление

Една от най-честите причини за сексуални дисфункции е болката при сексуален акт. Често се касае за слаби мускули на тазовото дъно и последващи проблеми с контрола на пикочния мехур, но в случай на болезнен секс, мускулите на тазовото дъно стават твърде стегнати. Такъв е случаят при много жени, които имат ендометриоза или хронично възпаление. Болката може да ги накара да напрегнат мускулите на тазовото дъно.

2. Хормонални промени

Според специалистите, сношението може да бъде болезнено, ако тялото се бори с хормонални изменения. Това може да се случи често в ранния следродилен период или в началото до и по време на менопаузата.

3. Травматично раждане

Въпреки че повечето току що родили майки ги съветват да чакат поне шест седмици преди да правят секс, много от тях може да не могат да се радват на нормален полов живот месеци наред. Това може да се дължи на травматично раждане, особено ако е имало сълзене или вагинално разкъсване. Незаздравели рани могат да причинят болка при полов акт.4. Пролапс (изсипване) на органите в малкия таз

Жените също могат да изпитват болка спри сексуален контакт, ако имат пролапс на тазовите органи. Ако матката и шийката на матката паднат ниско, тогава актът може да бъде много болезнен.

5.Липса на сексуална стимулация

Липсата на сексуална стимулация може да доведе до болезнен секс. Женската полова система изисква около 45 минути, за да достигне пълна възбуда, твърдят медиците. След този момент мускулите на таза се отпускат, матката и шийката на матката се движат нагоре, има увеличено овлажняване на вагината и по-нагоре близо до шийката на матката.Вагината се удължава и разширява. В повечето случаи опитът за сексуален контакт за по-малко от 20 минути прелюдия е рецепта за болка и дискомфорт. Любовната игра е от съществено значение.

Източник: Daily Mail