Няколко свежи идеи как да си направим домашно гуакамоле


Авокадото се култивира за първи път в Южно Мексико преди около 10 хиляди години. В началото на 1900 г., то често е било наричано "алигаторна круша". Най-известното предястие, приготвено от авокадо е гуакамоле.

Основните съставки са авокадо, морска сол и лимонов сок. За първи път се приготвя в Мексико, а днес е час от международната кухня като предястие или салата. Ето и няколко различни вида гуакамоле, които може да си приготвите за минути.

Гуакамоле с магданоз - става много леко и приятно предястие, което само трябва да подправите с малко сол и зехтин.

С печен чесън. Знаете, че чесънът е много полезен и е чудесна добавка към всяко ястие. Опитайте да пасирате авокадо със скилидки печен чесън.

Гуакамоле с много подправки. Ако обичате смесица от силно ароматни вкусове, то може да добавите спокойно кориандър и кимион.

Свежо гуакамоле. Нарежете на ситно авокадо, зелени чушки и домати, комбинирани със зехтин, лимон и кориандър. Размачкайте сместа, но не пасирайте, за да може да усещате парченцата.

И не забравяйте, че най-добре това предястие върви с купичка царевичен чипс, по-известен като начос.

Бон апети!