По принцип, кристалите няма да променят живота ни. Който си представя нещо в стила на приказните светове, нека спре. Но пък именно кристалите са тези, които ще ни помогнат, за да успеем и сами да променим живота си.

Миранда Кер, Кайли Дженър и много други известни дами споделят своята страст към кристалите в различна форма, големи на цвят. Те намират своето място в дома им и им помагат да намерят хармония.

Ким Кардашиян създаде парфюм, чието шишенце много наподобява кристал. Виктория Бекъм също е от лудите фенки, но предпочита да носи кристалите винаги в себе си. Дори си пришива допълнителни джобове - специално за тях. Те вече са част и от нейния моден бизнес.

Кристалите са сложна материя и обширна тема за проучване и разговори.Разбира се, никой не изисква от нас да ги познаваме в детайли, освен ако самите ние не го искаме. Но то и невинаги е необходимо.  В крайна сметка, ако не сме запалени по медитация и други практики, кристалите може просто да красят дома ни. И това е достатъчно.

Според специалисти, цитирани от Business Insider, с кристалите внасяме от енергията на Земята в своя дом. За различните зодии се препоръчват и различни подходящи кристали.

Но добър съвет е също да следваме интуицията, когато избираме кристалите. С докосване може да усетим дали между нас протича енергия. Ако да, значи това е правилният.

Снимка 369771

 

Кристалите у дома, на бюрото в офиса, в колата или в дамската чанта са добър вариант да се свържем отново с природата, ако рядко намираме време да го направим по стандартния начин. 

Лечебните им свойства няма как да се проявят за ден-два, а и при всеки ефектът е различен. Ето кой са най-разпространените видове, които се намират и най-често.

Кварц

 

Кварц

Чист кварц

Златните нишки в него подпомагат положителното влияние върху любовта, щастието и творческото вдъхновение. С едно камъче може да си направим и кварцова вода, която има редица ползи за здравето.

Розов кварц

С две думи - кристалът на любовта. Внася мир и спокойствие в дома, въздейства благоприятно и на децата. Подпомага умствените функции и защитава бременни. Помага за лечение на емоционални травми и успокоява при психическа нестабилност.

Цитрин

Кристал с оранжево-кафяв цвят, разновидност на кварца. Свързва се най-вече с късмета. Има антистрес ефект, влияе на щитовидната жлеза и зрението. В древността е използва и за да се привлече успех в бизнес начинанията.

Черен турмалин

Защита. Божествен кристал. Камъкът на мира. Подпомага духовното пречистване, защитава от отрицателна енергия и насилие.

Селенит

Лунен камък. Подсилва комуникацията, телепатията, взаимодействието между хората, затова е подходящ за дома. Увеличава либидото. Облекчава гръбначни болки.

Ако искаме да почистим и презаредим кристалите си, трябва да ги оставим на директна слънчева светлина поне за едно денонощие.